Kérdése van? Hívjon minket! 30/606-5171

Gumikereső

Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
Mai napi akciós gumink!
UNIROYAL - RainSport 3 - nyárigumi
nyárigumi
205/50R17
Súly index: 93
Sebesség index: Y
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
50.440 Ft
Kedvezményes ár:
30.345 Ft

Fizessen bankkártyával!

Ha tetszik, ossza meg!
Helyes tárolás
Amikor egy-egy szezon váltásakor eltesszük a nyári, vagy a téli gumiabroncsunkat, érdemes nagy odafigyeléssel felkészülni az akár hat hónapon át tartó tárolásra. Hogy erre miért van szükség?
Miért olyan fontos, hogy a használaton kívüli gumiabroncsok biztonságban legyenek? A válasz nagyon egyszerű. A nem megfelelő tárolás az abroncsok megrongálódásához, élettartamuk csökkenéséhez vezethet. Ha nem csak egy szezonra tesszük el abroncsainkat pihenni, pláne fordítsunk rá néhány percet, hogy minden tökéletesen fel legyen készítve a tárolásra. Amikor leszereljük az autóról a gumikat, az első és legfontosabb lépés, hogy jól takarítsuk meg őket, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy minden szennyeződést eltávolítsunk róluk. Ezek után tüzetesen vizsgáljuk meg az abroncsok felületét, hogy nincs-e rajta sérülés, vagy a használat során a mintázatba ékelődött idegen anyag. Ha ilyet tapasztalunk, még a tárolás előtt vigyük el egy gumis szervizbe, hiszen csak tökéletes állapotban érdemes eltenni az abroncsokat. Ha ezen is túl vagyunk, mindenképp valamiféle védőzsákba vagy műanyag zacskóba tegyük bele a gumikat, és mindenképp egymáson tároljuk őket. Ez azért fontos, mert így nem tudnak megsérülni, valamint kevés helyet is foglalnak. arról már nem is beszélve, hogy nem kell vadászni őket egyesével a következő szezon végén. Az abroncs felszereléséhez szükséges csavarokat is takarítsuk le, vizsgáljuk meg, majd egy zacskóban tároljuk úgy, hogy azok ne vesszenek el. A hőmérsékletet tekintetében mindig figyeljünk arra, hogy ne legyen fagypont alatti hőmérséklet a tárolóban, de 10 fok felé se szökjön a hőmérő higanyszála. Nagyon fontos továbbá, hogy az abroncsok száraz helyen legyenek, ne érje őket víz, vagy pára. Lehetőségünk van különféle speciális polcok vásárlására is, melyek megvédik a tárolás során az abroncsainkat, valamint a helymegtakarításban is segítenek. Ha ezeket az intézkedéseket betartjuk, biztosak lehetünk abban, hogy abroncsainkat ugyan olyan állapotban találjuk, ahogy eltettük őket.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Gumigyártók

A gumiabroncsabc.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!
Téligumik
Nyárigumik
2013. gumiabroncsabc.hu - Minden jog fenntartva