Kérdése van? Hívjon minket! 30/606-5171

Gumikereső

Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
Mai napi akciós gumink!
CONTINENTAL - ContiCrossContact UHP - nyárigumi
nyárigumi
235/55R17
Súly index: 99
Sebesség index: H
Erősített: nem
Defekttűrő: nem
Ár:
68.280 Ft
Kedvezményes ár:
40.805 Ft

Fizessen bankkártyával!

Ha tetszik, ossza meg!
Hasznos tanácsok

Az autógumi abroncs megfelelő állapota nagyon fontos, hiszen a biztonságos közlekedés elengedhetetlen. Nagyon fontos, hogy betartsuk az abroncsok pontos cseréjét is, ami az időjárástól függ.

A nyári gumikat lecserélni akkor érdemes, amikor a külső hőmérséklet tartósan 7 celsius fok alá esik. Ha ez megtörténik, érdemes azonnal lecserélnünk az abroncsunkat a téli gumi szettre. A csere alkalmával nagyon fontos, hogy minden egyes abroncsot felrakás előtt átnézzük a gumikat. A megfelelő tárolás következtében általában nem történik az állás során bajuk, mégis érdemes a felületi sérülések miatt alaposnak lenni. Ha a cserén túl vagyunk, minden esetben nézzük meg az abroncsokban lévő nyomást. Valószínűleg szükség lesz némi levegő utántöltésre, amit egy kompresszor segítségével gyorsan megoldhatunk. Nagyon figyeljünk arra, hogy megfelelő legyen a nyomás az abroncsokban, hiszen ha ez az érték túl magas, ugyanolyan ártalmas lehet, mint a túl alacsony értékek. Ha nem tartunk otthon ilyen berendezést, bármelyik üzemanyag töltő állomáson könnyedén megoldhatjuk ezt a problémát. A levegő nyomását az abroncsokban ajánlott legalább két hetente ellenőrizni, hiszen az alacsony nyomás sokszor tönkre teheti a gumi szerkezetét, de még a felnit is. A nyári abroncsunkat megfelelő helyen kell tárolni a tél folyamán annak érdekében, hogy ne essen baja. Sok gumis foglalkozik tárolással is, ami nagyban megkönnyítheti a dolgunkat. Ilyenkor nincs is más dolgunk, mint elvinni az autónkat a szakszervizbe, ahol lecserélik az abroncsokat a raktáron lévőkre, amelyeket az előző szezonban ott hagytunk. Így biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő környezetben és megfelelő szaktudással tárolják az abroncsainkat. Ha nem okoz számunkra problémát az abroncsok tárolása, akkor pedig mindig figyeljünk arra, hogy ne legyen túl hideg a tároló helyiségben, és nem is érje csapadék az abroncsokat. Érdemes őket letakarva tárolni, ezzel is megvédve az esetleges sérülésektől. Ha így járunk el, biztosak lehetünk abban, hogy a tavasz beköszöntével olyan kifogástalan állapotban találjunk abroncsainkat, amilyenekben elraktuk őket.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Gumigyártók

A gumiabroncsabc.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!
Téligumik
Nyárigumik
2013. gumiabroncsabc.hu - Minden jog fenntartva