Kérdése van? Hívjon minket! 30/606-5171

Gumikereső

Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
Mai napi akciós gumink!
UNIROYAL - RainSport 3 - nyárigumi
nyárigumi
205/50R17
Súly index: 93
Sebesség index: Y
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
50.440 Ft
Kedvezményes ár:
30.345 Ft

Fizessen bankkártyával!

Ha tetszik, ossza meg!
A téli abroncs fontossága
Hogyan készüljünk fel a télre? Mikre érdemes odafigyelni egy autó esetében? Miért van szükség egy autó esetében a téliesítésre? Úgy, ahogy a nyaralónkat is téliesítjük és így megvédjük azt a hideg elől, úgy az autónkra is nagy figyelmet kell fordítani a fagyok beköszönte előtt.
Az autó rendszerében vannak olyan folyékony anyagok, melyek nem bírják a fagypont alatti hőmérsékletet, így azok is megfagynak. Ha ez bekövetkezik, akkor az egész rendszer megsérülhet, ami komoly pénzügyi befektetéseket is igényelhet. Ezért fontos, hogy például mindig ellenőrizzük le a hűtőfolyadékot. Amennyiben nem megfelelő a minősége, azonnal cseréljük le. Ezeken felül az ablakmosó tartály téli szélvédőmosóval való feltöltése is igen fontos, hiszen a jeges felületeket csakis így tudjuk eltávolítani a szélvédőről. Ezen felül a gumiabroncsokra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hiszen csakis ez a része érintkezik az autónak a sokszor csúszós autóúttal. Amennyiben nem cseréljük le időben az abroncsokat, sajnos számolnunk kell azzal a ténnyel, hogy nem keletkezik megfelelő tapadás az útfelülettel, így az autó akár irányíthatatlanná is válhat. A nyári abroncsok szerkezete a forró aszfalthoz lett kialakítva, így nem képes kellő tapadást biztosítani nyáron. A havas, csúszós utakon sokszor megcsúszik, az autó akár még irányíthatatlanná is válhat. Ez balesetveszélyes, tehát a hidegebb időkben mindig cseréljük le az abroncsokat. A nyári gumi szerkezete a hideg levegő hatására megkeményedik, így egyáltalán nem lesz rugalmas, tehát nem tud alkalmazkodni a külső környezethez. Könnyebben sérül, valamint élettartama is nagymértékben lecsökken. Ezzel szemben a téli abroncs már alapanyagát tekintve is kifejezetten a hideg időre és a csúszós utakra lett kialakítva. Biztonságos és könnyen kezelhető lesz tőle az autónk, így nem kell azon aggodalmaskodnunk, hogy egy esetleges vészhelyzetben a féktávunk megnő, vagy esetleg irányíthatatlanná válik a jármű. Ezen felül a folyamatos karbantartás a téli abroncsesetében is nagyon fontos.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Gumigyártók

A gumiabroncsabc.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!
Téligumik
Nyárigumik
2013. gumiabroncsabc.hu - Minden jog fenntartva