Kérdése van? Hívjon minket! 30/606-5171

Gumikereső

Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
Mai napi akciós gumink!
TAURUS - HIGH PERFORMANCE - nyárigumi
nyárigumi
205/55R16
Súly index: 91
Sebesség index: V
Erősített: nem
Defekttűrő: nem
Ár:
15.900 Ft
Kedvezményes ár:
12.765 Ft

Fizessen bankkártyával!

Ha tetszik, ossza meg!
Megváltoznak a jogszabályok
Egy új rendelet értelmében megváltoznak az autók, kerékpárok és motorbiciklik forgalomban tartásának műszaki feltételei. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tervei alapján az új rendelet legkésőbb 2014. január elsején lép hatályba. A rendeletmódosítás célja, hogy növelje a közlekedés biztonságát, valamint, hogy egyszerűsítse a jogalkalmazást az üzembentartók számára, igazodjon az európai gyakorlathoz a kerékpárok felszerelését és szállítását illetően, és a téli gumiabroncsokkal is foglalkozik.
Ma Magyarországon még nincs olyan rendelet, ami kötelezővé tenné a téli gumik használatát, de általános követelmény az, hogy a biztonságos közlekedés érdekében mindenki csak olyan járművel induljon útnak, amely fel van készítve az időjárási- és útviszonyoknak. Az új szabályozás az abroncsok jelzéseinek rögzítésével, bemutatásával segíti az autósokat, hogy a megfelelő minőségű gumikat tudják beszerezni. A rendelkezés értelmében a mintaároknak minden esetben mélyebbnek kell lennie 4 milliméternél a biztonság növelése és a téli gumiabroncsok előnyös tulajdonságainak érvényesítése érdekében.
A kerékpárokra vonatkozó új követelmények a fényjelző és világító berendezésekkel foglalkoznak, céljuk az észlelhetőség minél magasabb fokú biztosítása. A megváltozott követelményeknek köszönhetően csökken a kötelező tartozékok beszerzésének a költsége, és például lehetőség nyílik az alacsony energia-felhasználású led lámpák használatára. A szabályozás megengedi azt, az egyébként már széles körben elterjedt gyakorlatot, hogy a kerékpáros a ruházatán helyezze el a lámpát. Az előírás pontosan rögzíti a gyerekülés felszerelésének feltételeit is.
A közlemény értelmében a motorkerékpárok egyre nagyobb számban vesznek részt a közlekedésben és nem csak szórakozás, hanem munka célzattal is. A „látni és látszani” elv elengedhetetlen ezen járművek biztonságos közlekedéséhez. A rendelkezés lehetővé teszi a motorosoknak a nappali menetjelző lámpa használatát.
A szabályozás pontosít a rakományszállításra vonatkozó előírásokon. Egyértelműen kimondja, hogy ha a járművön túlnyúló rakomány – akár a vonóhorogra rögzített kerékpár – akadályozza a gyári fényjelző berendezések észlelését, akkor meg kell őket ismételni.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Gumigyártók

APOLLO
BARUM
BF GOODRICH
BRIDGESTONE
CONTINENTAL
DAYTON
DEBICA
DELINTE
DUNLOP
FALKEN
FIRESTONE
FULDA
GENERAL TIRE
GOODYEAR
GT RADIAL
HANKOOK
INFINITY
KINGSTAR
KLEBER
KORMORAN
KUMHO
LAUFENN
MATADOR
MAXXIS
MICHELIN
MIRAGE
NANKANG
NEXEN
NOKIAN
PIRELLI
POINT-S
ROADSTONE
ROTALLA
ROYAL BLACK
SAETTA
SAILUN
SAVA
SEBRING
SEIBERLING
SEMPERIT
SPORTIVA
TAURUS
TOYO
UNIROYAL
VREDESTEIN
YOKOHAMA
A gumiabroncsabc.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!
Téligumik
Nyárigumik
2013. gumiabroncsabc.hu - Minden jog fenntartva