Kérdése van? Hívjon minket! 30/606-5171

Gumikereső

Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
Mai napi akciós gumink!
UNIROYAL - RainSport 3 - nyárigumi
nyárigumi
205/50R17
Súly index: 93
Sebesség index: Y
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
50.440 Ft
Kedvezményes ár:
30.345 Ft

Fizessen bankkártyával!

Ha tetszik, ossza meg!
Megváltoznak a jogszabályok
Egy új rendelet értelmében megváltoznak az autók, kerékpárok és motorbiciklik forgalomban tartásának műszaki feltételei. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tervei alapján az új rendelet legkésőbb 2014. január elsején lép hatályba. A rendeletmódosítás célja, hogy növelje a közlekedés biztonságát, valamint, hogy egyszerűsítse a jogalkalmazást az üzembentartók számára, igazodjon az európai gyakorlathoz a kerékpárok felszerelését és szállítását illetően, és a téli gumiabroncsokkal is foglalkozik.
Ma Magyarországon még nincs olyan rendelet, ami kötelezővé tenné a téli gumik használatát, de általános követelmény az, hogy a biztonságos közlekedés érdekében mindenki csak olyan járművel induljon útnak, amely fel van készítve az időjárási- és útviszonyoknak. Az új szabályozás az abroncsok jelzéseinek rögzítésével, bemutatásával segíti az autósokat, hogy a megfelelő minőségű gumikat tudják beszerezni. A rendelkezés értelmében a mintaároknak minden esetben mélyebbnek kell lennie 4 milliméternél a biztonság növelése és a téli gumiabroncsok előnyös tulajdonságainak érvényesítése érdekében.
A kerékpárokra vonatkozó új követelmények a fényjelző és világító berendezésekkel foglalkoznak, céljuk az észlelhetőség minél magasabb fokú biztosítása. A megváltozott követelményeknek köszönhetően csökken a kötelező tartozékok beszerzésének a költsége, és például lehetőség nyílik az alacsony energia-felhasználású led lámpák használatára. A szabályozás megengedi azt, az egyébként már széles körben elterjedt gyakorlatot, hogy a kerékpáros a ruházatán helyezze el a lámpát. Az előírás pontosan rögzíti a gyerekülés felszerelésének feltételeit is.
A közlemény értelmében a motorkerékpárok egyre nagyobb számban vesznek részt a közlekedésben és nem csak szórakozás, hanem munka célzattal is. A „látni és látszani” elv elengedhetetlen ezen járművek biztonságos közlekedéséhez. A rendelkezés lehetővé teszi a motorosoknak a nappali menetjelző lámpa használatát.
A szabályozás pontosít a rakományszállításra vonatkozó előírásokon. Egyértelműen kimondja, hogy ha a járművön túlnyúló rakomány – akár a vonóhorogra rögzített kerékpár – akadályozza a gyári fényjelző berendezések észlelését, akkor meg kell őket ismételni.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Gumigyártók

A gumiabroncsabc.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!
Téligumik
Nyárigumik
2013. gumiabroncsabc.hu - Minden jog fenntartva