HÍREK

Egy öntömítő gumiabroncs a Continentaltól

Egy öntömítő gumiabroncs a Continentaltól

A ContiSeal™ egy újfajta ragadós és viszkózus defektmegelőző tömítőanyag, ami a gumiabroncs belső felét borítja.

Amikor egy tárgy áthatol a gumiabroncs futófelületén, és nem okoz 5mm-nél nagyobb lyukat, akkor ez a tömítőanyag hozzátapad és beburkolja a defektet okozó tárgyat, így akadályozza meg szinte azonnal a levegő kiáramlását a keletkezett lyukon keresztül.

ContiSeal™ gumiabroncs jellemzői

Amennyiben a defektet okozó tárgy átmérője nem haladja meg az 5mm-t, eltömíti a keletkezett lyukat a gumiabroncs futófelületén és a vállrészén.Amikor eltávolítjuk a defektet okozó tárgyat a gumiabroncsból, a ContiSeal™ réteg azonnal eltömíti a rést.

A defekt után nincs szükség az azonnali megállásra, sem a gumiabroncs azonnali cseréjére a Continental gumiabroncsával. Természetesen ettől függetlenül, ilyen esetekben még a ContiSeal™ technológiával ellátott gumiabronccsal is el kell menni szakértőhöz, minél hamarabb. Ugyanis a szakértőnek kell eldöntenie azt, hogy szükséges-e ill. lehetséges-e a javítás vagy nem (pl. Ha a keletkezett sérülés átmérője meghaladja az 5 mm-t ).A ContiSeal™ technológiával ellátott gumiabroncsok teljesítménye mindenben megegyezik egy hagyományos abroncsokéval.

Le- és felszerelési szempontból a ContiSeal™ gumiabroncsok nem különböznek hagyományos társaikétól.

A ContiSeal™ technológiával ellátott gumiabroncsok oldalfalán található egy jelzés, ami jelzi, hogy az abroncs ilyen rendszerrel van ellátva. Ezek a gumiabroncsok teljesen kompatibilisek azokkal a keréktárcsákkal, amelyek normál kereskedelmi forgalomban kaphatóak.