HÍREK

Hankook i-Flex a felni és levegőmentes abroncs

Hankook i-Flex a felni és levegőmentes abroncs

A Michelin és a Bridgestone után a Hankook is bemutatta saját levegő és felni nélküli, defektek által nem veszélyeztetett abroncsát a Hankook i-Flex-et.

Az ilyen abroncsokat kezdetben holdjárókhoz tervezték, majd az amerikai hadsereg kapott rá a találmányra. A Hankook az első, aki kifejezetten hétköznapi használatra szánta a levegő nélküli abroncsait.  

A Hankook szakemberei egy különleges gumikeverékből alkották meg a felnit és a hagyományos abroncsot is kiváltó Hankook i-Flex-et. A jelenleg használt abroncsokhoz képest az i-Flex gumi-aránya kisebb, így simább gördülést biztosít, könnyebb és alacsonyabb gördülési zajt biztosít. Ha ez még nem elég, az i-Flex 95%-ban újrahasznosítható anyagokból készül, ezzel korszakalkotó megoldást jelent a környezeti terhelés tekintetében.  Az új abroncsot a gyártó egyelőre csak mint koncepciót mutatta be a Frankfurti Autószalonon 155/590R14-es méretben, de a tömeggyártás időpontjáról a Hankook sem mert nyilatkozni.A hazai gyárral is rendelkező Hankook jelenleg több más fejlesztésen is dolgozik párhuzamosan. Ilyen többek között az eMembrance technológia, amellyel a futófelület középső része, csak nagy sebességnél kerül használatba ezzel a legjobb tapadást és kezelhetőséget biztosít az autónak. Kisebb sebességnél ez az abroncs csak minimálisan érintkezik az úttal, így kisebb az ellenállás és ezáltal a fogyasztás is csökken.