HÍREK

A Pirelli decemberben már tesztelne

A Pirelli decemberben már tesztelne

A Brazil Nagydíj hétvégéjére a Pirelli már a 2014-es abroncsainak a prototípusát is elvitte, de az időjárás miatt a csapatoknak nem volt alkalmuk kipróbálni azokat. Az idei szenvedés és rengeteg szidalmazás után a Pirelli nem szeretne tesztelés nélkül nekikezdeni az előszezonnak, de a csapatok is örömmel kipróbálnák az új gumikat.

Az eredeti tervek szerint a Pirelli a McLaren segítségével tesztelte volna a 2014-es abroncsokat Bahreinben, de ez természetesen sok csapatnak nem tetszett. Ross Brawn, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem lenne igazságos, ha egy csapat venne részt a teszteken, míg a többiek ki vannak zárva.

Niki Lauda közbenjárásával a Brazil Nagydíj hétvégéjén megbeszélést tartottak, ahol jelen voltak a csapatfőnökök, Bernie Ecclestone és Paul Hembery a Pirelli sportigazgatója. A téma a decemberi gumiteszt volt. A csapatok között viszonylag egyetértés van a témában, és a 2013-as autókkal gyakorolnának, de a tesztek előtt szükség van még Jean Todt, a FIA elnökének beleegyezésére is.

Logisztikai okokból a döntésnek még a héten meg kellene születnie. A megegyezés értelmében a tesztek költségét teljes mértékben a Pirelli állja, a csapatoknak csupán egy autót kell odaküldeniük. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Jean Todt rábólint-e a dolgokra.