Kérdése van? Hívjon minket! 30/606-5171

Gumikereső

Szélesség
Magasság
Átmérő
Terhelés
Sebesség
Évszak:
Típus:
Márka:
Mai napi akciós gumink!
CONTINENTAL - SportContact 6 - nyárigumi
nyárigumi
305/30R20
Súly index: 103
Sebesség index: Y
Erősített: XL
Defekttűrő: nem
Ár:
193.550 Ft
Kedvezményes ár:
93.095 Ft

Ha tetszik, ossza meg!
A kerékcsere során sokszor ütközhetünk akadályokba
A kerék csere esetében sokszor ütközhetünk abba a problémába, hogy akármennyire is szeretnénk, sajnos nem tudjuk leszedni az alufelnit. Ez vonatkozik a lemez felnire is. Sajnos az időjárási viszontagságok, valamint a több hónapon át tartó használat sokszor azt eredményezi, hogy hosszú órákon át tartó küzdés árán tudjuk csak leszerelni a kereket.
Általában ennek a problémának az okozója, hogy az alkatrészek a használat során rozsdásodnak, így egymásra szorulnak. Ez inkább az első kerekekre jellemző, hiszen ezek esetében keletkezik nagyobb fékező erő. Amennyiben házilag oldjuk meg a kerékcserét figyeljünk mindig arra, hogy zsírozzuk be a felni belsejét, valamint a csavarokat is. Ezzel talán megakadályozhatjuk a szorulást. Sajnos sok esetben ez sem elég a probléma megoldására. Amikor azt tapasztaljuk, hogy a kerék nem akar sehogy sem lejönni, érdemes a következő lehetőségeket kipróbálni: Egy gumi kalapács segítségével óvatosan kezdjük el ütni a kereket, de csak azon részét, ahol az abroncs található. Így nem fordulhat elő az a probléma, hogy elmegy a futómű, vagy esetleg megsérül a kerék. Ha es nem segít, akkor próbáljuk meg szépen óvatosan mozgatni a kereket, hátha ez megoldást nyújthat. Ha ez sem segít, akkor a csavarok kivétele után, óvatosan kezdjünk el az autóval előre-hátra gurulni és fékezni. Mivel ez egy veszélyesebb dolog, mindenképp kérjük ki ismerős segítségét, aki felügyelet alatt tartja a kereket, míg mi próbálkozunk a meglazítással. Ha ezek a módszerek nem segítenek, mindenképp forduljunk szakemberhez, aki speciális szerszámok segítségével megoldja a problémát. A következő kerékcserénél pedig biztosan nem fogjuk elfelejteni, hogy néhány adag zsír a megfelelő helyen megakadályozhatja ezt a merőben kellemetlen problémát. Egy kis odafigyeléssel és megelőzéssel kemény munkaórákat spórolhatunk meg magunknak, arról már nem is beszélve, hogy a nem várt kellemetlenség még idegeskedést is okozhat számunkra, ami senki számára nem jó dolog manapság. Ha nem vagyunk biztosak egy-egy folyamatban, kérjük ki szakember tanácsát.
Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel is!

Gumigyártók

A gumiabroncsabc.hu oldalon kedvére válogathat az akciós téligumik és nyárigumik között. Válasszon az alább található gyártók téli-, és nyárigumi kínálatából!
Téligumik
Nyárigumik
2013. gumiabroncsabc.hu - Minden jog fenntartva